PEGGY SCOTT-ADAMS 1948-2023

För många är nog Peggy Scott-Adams mest känd som Peggy Scott med singelsoulhits på 1960-talet ihop med duettpartnern Jo Jo Benson, till exempel ”Soulshake”, ”Lover´s holiday”, ”I want to love you baby” och ”Pickin´ wild mountain berries”. Innan dess hade hon med start redan som tonåring funnits med i Ben E Kings turnépaket. Hon hade också varit medlem i vokalgruppen The Swinging Sextet som backat upp sångare som Oscar Toney Jr, Mighty Sam McClain och James & Bobby Purify.

När hon gifte sig på 1980-talet och lade till namnet Adams hamnade sångarkarriären på hyllan. I slutet på 1990-talet övertalades hon av producenten Jimmy Lewis att göra comeback. 1996 släpptes albumet ”Help Yourself”. Låten ”Bill” från albumet släpptes som singel och blev en jättehit. I låten är en kvinna bekymrad över att hennes man har sexuell dragning till en man. Inte den vanligaste av texter då inom soul/R&B. En video gjordes till låten som också den blev mäkta populär.

Åren 1997 till 2003 släppte hon ytterligare fem album, i stilen lite mer modern soulblues, som alla sålde bra och gav upphov till ett antal hitsinglar, dock ingen i klass med ”Bill”. Balladen ”When I´m with you” och danslåten ”Sweaty men” sålde bäst.

Efter 2003 var det återigen dags för en ”time out” från den världsliga musikkarriären. När honåterkom efter några år var det som gospelsångerska och utgivningar på hennes eget skivbolag, Nora Records. Hon kom sedan att fram till sin död regelbundet släppa framgångsrika gospelalbum.

Peggy Scott-Adams avled den 28 mars 2023 och hade då haft en musikkarriär tidsmässigt indelad i tre etapper; en med klassisk 1960-70-talssoul, en med ”modern” soul/R&B och en med gospel.

Facebook
Twitter
Skriv ut
E-post
In Memoriam