MABYLONS MAGIC BLUESBAND w. DERRICK ”BIG” WALKER – Bluesbaren, Stockholm, 11 november

Sångaren, saxofonisten och munspelaren Derrick Walker kom till Sverige i mitten av 1980-talet (uppväxt i Cleveland, Ohio), blev kvar här och spelade med otaliga band, egna och andras. Ett av dem var Mushroom Pickers. Med start 2013 har han mestadels spelat utomlands, bl a långa sejourer månader i sträck, främst i Kina och Ostasien. I kväll var det återförening med musiker från ”back in the day”. Gamla kumpanen från Mushroom Pickers, ”Mabbe” Dahlberg hade anlitet Derrick som munspelare för kvällens spelning.

Några ord om Bluesbaren också, detta lilla trivsamma krypin (hole in the wall) på Hornsgatan. Inte alla kvällar är det väl byst med folk, men denna kväll var det packat. Trångt, stimmigt, varmt, ölet flödar. Sluter man ögonen kan man tro att man är på nån juke joint i Mississippi.

Big Walker var alltså anlitad som munspelare, men sjöng också några låtar, en var Willie Dixons ”The seventh son”. Orepeterat förstås och många låtar från bluesens standardrepertoar. Jag minns inte så många men de öppnade med Lee Dorseys ”Get out of my life woman”. Det var i mångt och mycket ”Samma gamla lea snea blues”, vilken Peps-låt ”Mabbe” tolkade bra. Gubbsen i övrigt var Anders Larsson, basgitarr, och Jie Zelf, trummor. Stor intervju finns med Derrick i nr 126, och under 2020-talet uppdaterade undertecknad honom vid ett par tillfällen. Artikel/bilder finns på Jeffersons hemsida. Om om någon månad skulle Derrick till Brasilien för spelningar.

Text: Tommy Löfgren
Bilden på Jie Zelf, Big Walker, ”Mabbe” Dahlberg tagen av Tommy Löfgren

Facebook
Twitter
E-post
Skriv ut
Senaste konserterna