Lillehammer Main Street Music Festival, Laagendelta Bluesklubb på Haakons Pub i Bakgården.

Laagendelta Bluesklubb skaffet til veie en av Storbritania sine beste session musikere i gitaristen Todd Sharpville alias Roland Augusto Jestyn Estanisiao Philipps. 53 år gammel på sang, gitar og piano, Steve Rushton på trommer og koring, Matt Round på bassgitar og Joe Mac (Mahon) på keyboards. Todd Sharpville er kanskje ikke så kjent i allmenheten, men kjernen vet at han er en stjerne både på sang og gitar. Da Eric Clapton valgte sitt support band for konsertene han har i Royal Albert Hall hvert år i Mai måned. Var ikke Eric Clapton i tvil, det måtte bli Todd Sharpville Band. Ellers har Todd Sharpville hvert musikalsk direktør for Albert Hammond i 2006. Åpnet Europa turneene for Pink Floyd, Joe Cocker og B. B. King fra 2005 til 2007. Gitarist for Leo Sayer på hans verdensturne. Todd Sharpville har gitt ut fire album: ”touch of your love” i 1994, ”meaning of life” i 2001, ”porchlight” dobbel med Duke Robillard som produsent i 2010 og i fjor kom ”medication time”. Todd Sharpville har med seg et gnistrende stjernelag til Lillehammer Main Street Music Festival i år.

Main Street eksploderte i Bakgården til Laagendelta Bluesklubb denne ettermiddagen.

Lørdag, 10. Juni, 2023, glemte dølene varmen for en tid, engelske Todd Sharpville Band brente av britisk krutt av høy kvalitet. Todd Sharpville Band var gjester hos Laagendelta Bluesklubb for deres sommer arrangement Lillehammer Main Street Music Festival, andre året ute i bakgården på Haakons Pub. Etterat Todd Sharpville ga ut sitt fjerde album i fjor som heter ”medication time” på DixieFrog Records, har han turnert rundt omkring i nord-europa, denne gangen hadde han avtale med Laagendelta Bluesklubb, har tidligere spilt på Biri. Nå kom Todd Sharpville med et forholdsvis nytt band med tromme esset Steve Rushton. Han viste publikum takter vi aldri opplever her oppe på berget. Steve Rushton har eget band i Storbritania som heter Rare Orchid, et passende navn for en magisk batterist. Keyboardisten Joe Mac var smakfull i sitt enkle luftige tangent spill, måtte improvisere da Todd Sharpville mistet en streng på gitaren. Bassist Matt Round var stødig som en stein i skvulpet under vann i mjøskanten. Den glimrende sangeren Todd Sharpville, var spesielt levende mellom låtene med historier og opplevelser han hadde hvert gjennom i livet. For 18 år siden havnet han på mentalsykehus (PS! samme problemene som Stian Carstensen opplevde her hjemme), mye av oppholdet der blir gjennom gått på hans siste album ”medication time”. Vi fikk høre alle sporene på denne fantastisk flotte skiva. Todd Sharpville er en ypperlig formidler både med gitaren og strupen. Hans melankolske strengelek gir et lyttende publikum gåsehud helt inn i sjela. Vanskelig å finne ekstra godbiter, fordi alle låtene han spiller live er en sann historie, går rett i hjerterota!  Husker Todd Sharpville nevnte Finn Bjelke under konserten. Tilfeldigvis hørte undertegnede på Espen Beranek og Finn Bjelke på deres radio program på Dab Vinyl, da Finn Bjelke snakket pent om engelskmannen å vi fikk høre et spor på ”medication time”. Da bestemte jeg meg for å komme til Lillehammer Main Street Music Festival hos Laagendelta Bluesklubb på Haakons Pub.

Spesiell takk til lydteknikker Svein Erik Tandesæter for strålende lyd under begge settene ute i bakgården på Haakon Pub.

Takk til styremedlemmer og frivillige som gjorde denne ettermiddagen til en fest.

Takk til Haakons Pub for et ypperlig arrangement!

Blå hilsen

Text: Dag Kohmann

Foto: Bjørn Tore Paulen

Facebook
Twitter
E-post
Skriv ut
Senaste konserterna