Blueprint

Bluesprint, Strandnära i Öregrund, 14 augusti 2021

Bluesprint spelade på en flotte som man sköt ut några meter från land på skaldjursrestaurangen Strandnära i Öregrund 14 augusti som var avslutningen för säsongen. Enligt väderprognoserna så skulle det blåsa 15-16 s/m i byarna och regnskurar. Men något regn föll inte vilket var tur då flotten med väggar och tak inte var helt täckt på långsidan. Bandet bildades av gitarristen Hans Alehag 1978 i USA med amerikanska musiker. En senare version bildades i England. Den nuvarande svenska versionen består av Hans Alehag “Hank Hogg” gitarr och sång, Thomas Olsson trummor (gammal militärmusiker som även lirat med Svenne & Lotta), Christer Vainionpää “Chris Vai” klaviatur som spelat med bl.a. soulbandet Wirsbo Flying Comets, i musikaler och kyrkor. Kimmo Ylitalo ”Kim Bacon” bas har spelat med Bacon Brothers och många fler.

Hans har turnerat/spelat med Savoy Brown, Billy Joe Shaver, Top Topham och Jim Mc Carthy från The Yardbirds, Steve Gibbons, Chris Youlden (den legendariska bluessångaren från Savoy Brown). Pampig inledning av Christer på klaviatur med Also Sprach Zarahustra av Richard Strauss. Vi fick höra Bad luck av Tom McGuinness, I can´t hold out skriven av Willie Dixon, Killing floor av Howling Wolf, Revelation av Chicken Shack, Help me av Sonny Boy Williamson, men framförallt Steve Gibbons låtarna No spitting in the bus, Down in the bunker, Grace och Mr. Jones som övergick i jazzlåten Killer Joe. De gjorde en mycket bra version av Rolling Stoneslåten Get off my cloud. Några låtar har Hans skrivit text till som Dynamite och Going fishing. Mr. Blues och Rain skrivna av Kim Bacon. Med två rep bakom sig har bandet bara hunnit nosa på allt eget material.

Hans Alehag
Hans Alehag. Foto: Åsa Mårtensson

Extranummer blev Going down av Freddie King (utifall flotten skulle börja sjunka…). Vi bjöds på 17 låtar. Bluesprints 4:e spelning med denna sättning. Basisten Kimmo har en fantastisk sångröst och bandet gjorde en mycket bra spelning med fina versioner. Det märktes att de var mycket rutinerade musiker. På vägen från Öregrund föll regnet….

Facebook
Twitter
E-post
Skriv ut
Senaste konserterna