bluestransfusion anna sahlene

BLUES TRANSFUSION feat. ANNA SAHLENE, Vallentuna Teater, 8 dec. 2019

bluestransfusion anna sahlene

Nyligen skrev jag på Jeffersons hemsida om ett aktivt bluesliv i Vallentuna med nybildade Vallentuna Bluesförening. I Vallentuna och Täby verkar också JANO (Jazzklubb Nordost) med en allsidig bokningspolicy; inom vår intressesfär t ex Sven Zetterberg, LaGaylia Soul Unit, Jump 4 Joy, Lisa Lystam Family Band m fl. Nu var det dags för en bluestransfusion (och riklig jazz dito) med Håkan Broström, Leo Lindberg, Max Schultz och Chris Montgomery + nya sångerskan i bandet, Anna Sahlene.

 

bluestransfusion anna sahleneBlues Transfusion w. Anna Sahlene 2019. Foto Rune Larsson

Nyligen skrev jag på Jeffersons hemsida om ett aktivt bluesliv i Vallentuna med nybildade Vallentuna Bluesförening. I Vallentuna och Täby verkar också JANO (Jazzklubb Nordost) med en allsidig bokningspolicy; inom vår intressesfär t ex Sven Zetterberg, LaGaylia Soul Unit, Jump 4 Joy, Lisa Lystam Family Band m fl. Nu var det dags för en bluestransfusion (och riklig jazz dito) med Håkan Broström, Leo Lindberg, Max Schultz och Chris Montgomery + nya sångerskan i bandet, Anna Sahlene.Bandledaren och saxofonisten Broström kommer ur jazzen, men har massor av blues i blodomloppet. 1995 såg jag nyssnämnde Sven Zetterberg med då rätt nybildade Blues Transfusion och på den (blues)vägen är det. Max Schultz var med också 1995, tänka sig. Det märks tydligt att det är ett sammansvetsat gäng som har kul när de lirar.

bluestransfusion anna sahleneBlues Transfusion w. Anna Sahlene 2019. Foto Björn Khönberg

 

I februari 2019 såg jag dem med en annan sångerska. Anna Sahlene däremot var en ny bekantskap för mig och hon gav ett gott intryck utan att direkt få mig att gå i taket. Charmigt mellansnack och en fin repertoar; Wes Montgomerys ”West Coast blues”, ett par låtar av Nancy Wilson, ”Oh, freedom” (som jag inte kan placera), ”Why I sing the blues” var några. Broström är grymt meriterad, med ett CV långt som alla våra dar. Han tog förvånansvärt liten plats – stod för det mesta och myste – men så har han ju tre excellenta solister med sig. Broströms egen komposition ”Make it happen” var en strålande och passande inledning av set nr 2. Den stora konsertsalen var glädjande välfylld.

Straight outta Löfgren

Facebook
Twitter
E-post
Skriv ut
Senaste konserterna