Lollo Gardner

Funk Up´s! w. Kiralina Salandy – Mornington Hotel, Stockholm, 24 maj 2018

Lollo Gardner

Biild: Passande kuliss. Foto straight outta Löfgren.

En märklig kväll. Riktigt kaotiskt när jag första gång skulle kolla in Funk Up´s funk/soul/jazz. Kiralina på vokal (se intervju med henne i Jefferson nr 186) med tajt komp av Wojtek Goral, as; Andreas Hellkvist, Hammond B3; Max Schultz, g, och Jesper Kviberg, dr. 

Inne i tredje låten gick elen och brandlarmet drog igång. Ingen rök så personal och övriga tog det coolt. Men larmet gick inte att få stopp på och efter ett tag anlände två brandbilar. Så småningom fick man tyst på larmet och alla som gått ut på gatan bänkade sig igen. Två låtar han bandet med – sedan gick larmet igen! Och de två brandbilarna parkerade utanför de stora glasrutorna igen!! Jag och min följeslagare ansåg det meningslöst att vara kvar, så vi gjorde en avstickare till Stampen för en stunds musik där. När vi kom tillbaks till Mornington vid 22.30-tiden, höll musikerna på att packa ihop sina instrument. Förklaringen till brandlarmen: en fläkt i köket hade orsakat kortslutning i elsystemet.

Ja, det här blev en annorlunda ”recension”, men Kiralina är väldigt hör- och sevärd och uppbackad av ett bra band, så jag kommer absolut göra fler försök att se dem.

Tommy Löfgren 

Facebook
Twitter
E-post
Skriv ut
Senaste konserterna