DIVERESE ARTISTER – SWAMP POP OF THE BAYOU

SWAMP POP OF THE BAYOUDIVERESE ARTISTER
SWAMP POP OF THE BAYOU – LET´S GET TOGETHER TONIGHT
Ace CDCHD 1499
(68 min)

Tjugoåtta låtar med rötter i Louisiana och sydöstra Texas. Det mesta utgivet åren 1958-1964. Fyra låtar ser dagens ljus i och med denna samling.

Förutom Warren Storm och Rod Bernard, som är relativt välkända, rör det sig om artister som slog i ett geografiskt begränsat område i Texas och Louisiana. Ja, en av dem på plattan skulle några år senare ta steget in i supergitarristerna skara, Texas Guitar Slim. Det rör sig om Johnny Winter och en av hans allra första inspelningar från 1960. En instrumental där det faktiskt redan då gick att skönja att det var något speciellt med gitarren.

Det mesta är långsamma ballader eller låtar i midtempo, alla pefekta för dansgolvet. Många av artisterna hade en bredare repertoar än swamp pop – både rockabilly-, country- eller rocklåtar fanns i repertoaren. Eftersom de ofta spelade till dans gällde det att ha en bredd så att så många som möjligt fick sin smak tillgodosedd. Här är dock koncentrationen på det som John Broven tio efter stilens peak döpte till Swamp pop. En fin dokumentation som är väl värd att låna ett öra.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste