McKEE BROTHERS – Moon Over Montgomery

The McKee BrothersMcKEE BROTHERS
Moon Over Montgomery
MBE 2017-2
(77 min)

Bröderna Denis och Ralph kommer här med fullängdare nummer två. Denis huvudinstrument är gitarr men han spelar även hammond, keyboard och bas på den här plattan. Ralph är annars den ordinarie basisten men finns här även med på lap-steel. De nöjer sig med att ta hand om sången på tre spår, I övrigt är det gästande sångare som hörs.

För de sexton låtar som finns på albumet har de använt sig av inte mindre än 30 olika musiker, i huvudsak verksamma i Los Angeles och Michigan. Sättningen skiljer sig i stort på varenda låt, förutom då bröderna. Stilmässigt pekar det åt alla håll – funk, rock, soul, jazz, country, blues och till och med lite gospel med medborgarrättstema i titellåten. Stundtals får jag vibbar till Little Feat. Det kan sedan kantra åt laid-back a´ la Steely Dan, latinorytmer, en smörig soulballad till tidiga Traffic med Steve Winwood vid sångmicken.

Ja, som ni förstår är det en splittrad upplevelse. Omväxlande javisst, men ändå ett för stort grepp. Hårdare låtprioritering och en speltid på 40-45 minuter hade nog varit mer okay.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste