ROLAND STONE – Just A Moment Of Your Time – New Orleans R&B And Swamp Pop From Roland Stone

{CAPTION}

ROLAND STONE
Just A Moment Of Your Time – New Orleans R&B And Swamp Pop From Roland Stone
Jasmine Records JASCD 1146 (50 min)

En återutgivning av Roland Stones LP ”Just A Moment” från 1961 på Johnny Vincents bolag Ace. Tolv låtar i original som i CD-format utökats med tio bonusspår.

Redan 1957, som 16-åring, bildade Stone gruppen The Jokers. 1959 blev han vokalist i jämnårige Mac Rebennacks (Dr John) band The Skyliners. Som soloartist fick han kontrakt med Ace under dopnamnet Roland LeBlanc. Efter tre singlar, nu som Roland Stone, släpptes LPn ”Just A Moment”. Hälften av de tolv låtarna har Mac Rebennnack som kompositör. Han sköter även gitarren. Bakom pianot fanns Allen Toussaint. Titellåten var en stor lokal hit i New Orleans/Louisiana med över 100 000 sålda ex.

Det här är en platta med väldigt snälla poplåtar och sentimentala ballader. Balladerna befinner sig Inte långt från svensk dansbandstradition och upptempo-popen ligger i en likadan fåra som alla ”Bobbies” som var populära precis i början på 1960-talet. Roland Stone röst är det inget fel på, inte heller det uppbackande bandet, däremot är helheten lite för urvattnad för att falla mig i smaken.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste