The Jimmys – Hot Dish

The JimmysTHE JIMMYS
Hot Dish
Brown Cow Productions
(61 min)

Vardagarna tillbringar Jimmy Voegeli på familjens mjölkgård i Wisconsin, men när det blir helg byter han om till cool blues- och r&b-snubbe och frontar sjumannabandet The Jimmys. De täcker in hela den blå musikskalan från gammaldags r&b, jump- och swingblues, funk, soul, boogie till mer modern blues. Live är det med största sannolikhet en styrka, på skiva ger den musikaliska mångfalden ett splittrat intryck. Och när bandet sedan i första hand är ett gediget kollektiv än att någon sticker ut vare sig instrumentalt eller vokalt blir intrycket väl neutralt. 

De öppnar med gammaldags r&b i de första spåren, pumpande ståbas, rejäla blåsriff och gungande och ettrig gitarr i Johnny ”Guitar” Watsons anda. I femte låten, Funk Schway, flyttas lyssnaren fram femton år i tiden till vad som kunde vara soundtrack till en blaxploitationfilm. Och längre fram på skivan kommer det explosiv Albert King-gitarr, gammaldags pianoblues, rock´n´roll och modern funkig blues. 

The Jimmys är inte på något sätt dåliga och har du sett dem live skulle skivan vara ett fint minne. Men utan någon koppling till bandet finns det ingen större orsak att försöka få tag i en CD. 

Tommy Jansson

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste