Corté – Seasoned Soul

CortéCORTÉ

Seasoned Soul
Eget bolag
(38 min)

Sångaren Al Corté har sin bakgrund i sextiotalets amerikanska rockscen där han frontade The Caveman. Som många andra veteraner har han sedan spelat och förekommit i många sättningar men lade av med musiken när annat i livet fick företräde. Nu när han nått pensionsåldern har han återupptagit sin karriär och spelat in en skiva som hyllar hans förebilder som till exempel Albert King, Little Milton, James Brown och Bobby Bland.

Corté är en kraftfull och duktig sångare med ett härligt rasp i rösten. Skivan består bara av covers, men bandet lägger sitt eget signum på låtarna. De lyckas nämligen få allt att låta som det är inspelat på sjuttiotalet i en halvtaskig studio som gör ljudet burkigt och soundet funkigt. Om det är något positivt eller negativt får lyssnaren avgöra, men det ger ett eget sound och en egen charm åt skivan. Bäst på skivan är en uppfunkad Pretty Woman med fin gitarr av producenten Jerry Bone, en kraftfull Unchain My Heart och Delbert McClintons finstämda I Want To Love You.

Trots att det är en coverskiva lyckas Corté få det till något eget i både utförande och sound. Bara det är värt en guldstjärna.

Tommy Jansson

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste