LEX GREY & THE URBAN PIONEERS – How Many Roads?

{CAPTION}

LEX GREY & THE URBAN PIONEERS
How Many Roads?
Man´s Ruin Publishing (45 min)

Detta är bandets åttonde fullängdare. De elva låtarna är en mix av olika stilar, men med en klar bluesgrund att vila på. Även om ”Ain´t from Mississippi” är den enda renodlade bluesen. Stort jobb är nedlagt på texterna som bland annat pekar på USA som ett land med en numera delad befolkning; stad och land, rik och fattig med mera.

Lex Grey sköter det vokala och spelar dessutom gitarr på tre av låtarna. Allt är egna original med Grey som ensam kompositör på fyra av dem, resten ihop med olika bandmedlemmar. Röstmässigt så befinner hon sig i närheten av t ex Janis Joplin, Koko Taylor, Marianne Faithful och Etta James.

Jag tycker hon gör sig bäst i de lite lugnare spåren som inledande souljazziga ”In it together”, soulbluesen ”I belive in you”, raka balladen ”Begin again” och plattans starkaste låt ”Bikers down”. Den sistnämnda en folkballad om en vän som omkom i en MC-olycka. I snabbare nummer har hon en tendens att spela över en smula vokalt a´ la Joplin och rytande i stil med Koko Taylor.

På det hela taget går det inte att säga annat än att det är kompetent rakt igenom, men utan kryddan som gör det till något

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste