ISAIAH B BRUNT – A Moment In Time

A Moment In Time Album CoverISAIAH B BRUNT
A Moment In Time
Egen
(40 min)

Australienske bluesmannen och multiinstrumentalisten Isaiah B Brunt började sin musikaliska karriär som studiomusiker. Han har bland annat medverkat på inspelningar med så vitt skilda artister som Keanu Reeves, Randy Jackson och Julio Iglesias. Sedan ett antal år är han soloartist och har spelat blues varvat med låtar inom singer/songwriter-traditionen.

På detta hans nya alster är det stilmässiga sneglingar åt New Orleans blues och rhythm´n´blues som gäller. För att understryka detta har han med före detta Meters-basisten George Porter Jr på åtta av de nio spåren. Doften av New Orleans är extra tydlig i ”Travel back in time”, som andas street parade med karaktäristiskt blås. En fin blues är ”Same old road” med överraskande lån från Stoneslåten ”The spider and the fly”.

Det här är en platta som ramlar in i lyssnarfacket för sympatisk. Välspelad men alltför mycket välartat midtempo för att fånga engagerad lyssning till fullo från mig. Jag saknar temperamentet och den oborstade ruffigheten.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste