Ralph & The Big Bang Group – Ralph & The Big Bang Group

Ralph & The Big Bang GroupRALPH & THE BIG BANG GROUP
Ralph & the Big Bang Group
BBG Records 6-13
52 min

Eslöv bluesfestivals store man Ralph Svensson är inte bara en utmärkt festivalarrangör, han har också under många år varit med i gruppen Ralph & the Big Bang Group. Det här är sjätte plattan som de har släppt, den första kom redan 1990. Bandet består av Ralph Svensson trummor och sång, Susanne Edlund sång, Lasse Persson gitarr och Jerker Allgulander på bas och sång. En tät och samspelad grupp, vilket också märks i att de skrivit nio av skivans 15 låtar.

Själva beskriver de skivan som en mix av blues, soul och lite country. Och det stämmer väl. Skivan öppnar med en småtassande modern blues skriven av Susanne Edlund. Hon sjunger med en fin hes röst och får fram en skön känsla utan att behöva ta i för kung och fosterland. Edlund sjunger sen på fem låtar till, hon gör dem alla bra, däremot önskar jag att hon valt en annan soulballad än den numera smått söndersjungna I’d Rather go Blind. Gitarristen Lasse Person spelar lite som Susanne Edlund sjunger, han behöver inte heller ta i för kung och fosterland för att visa känsla. I Jerker Allgulanders Everybody´s slår Persson till med ett riktigt fint lyriskt gitarrsolo.

Ralph Svensson själv lägger en stadig grund på sina trummor, på sex låtar sjunger han också och hans korthuggna röst ger en bra variaton till Edlunds mer eleganta sång.

En skön tillbakalutad bluesplatta där den moderna elektriska bluesen låter bättre än de akustiska utflykterna och countryflirtarna.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste