JC Smith Band – Love Mechanic

JC SmithTHE JC SMITH BAND
LOVE MECHANIC
Cozmik Records CR-CD 006
(55 min)

JC Smiths åttamannaband har gjort en platta som spänner över en bred fåra inom svart musik och rotmusik – traditionell Chicagoblues, funk, västkustens swingblues … ja till och med ett stänk av country får plats.

Bandet har rykte om sig att vara väldigt bra på scenen. Kanske är det detta som bidragit till att de turnerat i de flesta världsdelar. De har dock aldrig varit i Västeuropa, däremot mycket i Östeuropa.

Hälften av plattan består av originallåtar från Smith. Titellåten är en funkig blues med en text fylld av sedvanliga symboliska sexuella anspelningar. Övrigt är välkända alster från artister som Elmore James, Eddie Boyd, Little Walter och James Brown. Avslutningsspåret kommer från Sverigebekante Toronzo Cannon.

JC Smith har fått till ett eget stuk på såväl de egna som coverlåtarna, mycket tack vare den fyra man starka blåssektionen och bra insatser från diverse gästmusiker. Att han själv är en driven gitarrist och en hyfsad sångare står också klart.

När jag hör JC Smith band går det inte komma ifrån att göra jämförelser med Roomful Of Blues. Skillnaden är att Smiths band är mer förankrade i den svarta bluesen och rotmusiken. Då de lär ha en vass scenshow kanske det är dags för någon av våra svenska festivalarrangörer att 2016 se till att de även får besöka Västeuropa.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste