bert deivert libby mae watson fredrik karlsson

Bert Deivert, Libby Rae Watson m fl Mjölnartorpets ekoby, Karlstad, den 21 juli.

bert deivert libby mae watson fredrik karlsson

Under och mellan bluesfestivalerna i Åmål och Kristinehamn gjorde Deivert och Watson ett antal spelningar. Bert hade tagit över countrybluesmusikern Libby Rae från Mississippi för en liten turné.

bert deivert libby mae watson fredrik karlsson
Mjölnartorpet Sheiks; fr v Bert, Libby Mae, Eva, Christer, Fredrick. Foto: Tommy Löfgren

Under och mellan bluesfestivalerna i Åmål och Kristinehamn gjorde Deivert och Watson ett antal spelningar. Bert hade tagit över countrybluesmusikern Libby Rae från Mississippi för en liten turné. Det här kvällen handlade om en informell avskedskonsert för Libby, och tre musiker hade anslutit sig till duon. Det var stundtals Mississippi Sheiks-vibbar, speciellt när Eva Deivert anslöt sig med sin fiol; ett mycket användbart instrument. Helt improviserat hängde Eva på fantastiskt bra. Även Fredrick Karlsson från Grums på National steel-gitarr och munspelaren Christer Svensson från Molkom drog sina strån till stacken. (Christer producerade tillsammans med Staffan Solding de första Mera Blues-programmen i mitten av 1970-talet.)

Libby tycks ha en viss förkärlek för ekivoka texter, som ”The last time you shake it in the bed with me” och ”Giving my gravy away”. Bert sjunger kraftfullt och är en världsrenommerad mandolinspelare. Fredrick hade sin plåtgitarr liggande i knät, Oscar Woods/The Black Ace-style. Mellan låtarna var det gemytliga inpass av Bert och Libby, t ex fick vi veta varför Mississippi Sheiks kallade sig Sheiks. ”Blood in my eyes for you” är en av Sheiks låtar, utgiven på skiva av både Bert Deivert och Bob Dylan, som Bert inte lyckats klura ut någon solklar innebörd av det uttrycket/låttiteln.

Bert Deivert arrangerar då och då konserter (en gång med Tom Paley!) i ekobyns allhus (8 km öster om Karlstad). Om tillfälle ges att bevista dem så gör det – det är väldigt mysiga spelningar.

Text och foto: Straight outta Löfgren

Facebook
Twitter
E-post
Skriv ut
Senaste konserterna