TONY HOLIDAY – Soul Service


TONY HOLIDAY
Soul Service
Vizztone VT-THPS-02 (30 min)

Tony Holidays nya platta är inspelad i familjen Dickinsons studio, Zebra Ranch, i norra Mississippi.

En kontrast mot 2019 års ”Porch Sessions”, som spelades in ”på fältet”. Inför den reste Tony tillsammans med gitarristen Landon Stone runt i USA och jammade med lokala musiker, kända och okända. Allt spelades in på deras portastudio. Resultatet av det som fastnade på portan blev en platta med 13 låtar.

På ”Soul Service” omger sig Holiday med gitarr, bas och trummor. Producenten Ori Naftaly gästar på gitarr i något spår. Piano av den nu hete Victor Wainwright hörs också i några spår.

Det här är en riktigt bra platta. Holiday är inte bara vass och varierad på munspelet han har dessutom en fin bluesröst, som även grejar de mer soulbluesiga alstren. De långsamma soulbluesballaderna ”It´s gonna take some time” och ”Day dates (turn into night dates)” är ett bevis på det senare. I ”She knocks me out” påminner han en del om Kim Wilson och tidiga Fabulous Thunderbirds. Landon Stones skönt distade kompgitarr i den låten är värd ett eget öra. I ”Checkers on the chessboard” tangeras ett mer jazzigt sound.

Det här är bra. Fortsätter Tony Holiday i den här stilen så har vi något att se fram emot.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste