PAUL MESSINGER – The Reckoning

paul messinger

PAUL MESSINGER
The Reckoning
PM-224 (34 min)

Paul och hans medmusiker har denna gång valt att spela in live i studion, med några få pålägg på vissa låtar i efterhand.

Det är inga blueslåtar som hörs, men däremot trakterar Messinger munspel i flera stycken av dem och då har han ofta en blå ton.

Plattans styrka är dess texter. Såväl religiösa som politiska perspektiv tas upp i dem. ”Hungry for love” är en känga till påven och katolicismen. ”Time 2 take th´ guns” är ett kritiskt inlägg om vapenlagarna i USA. Plattan avslutas starkt med nära 10 minuter långa ”War evermore”. En låt som lånat en del från Bob Marleys ”War”. Messinger påpekar dock att Marley byggde sin låt på ett tal av Haile Selassie från 1936.

En låt med originell text är ”The EPIC saga of Jason Ricci´s socks”. Ricci är idag en respekterad munspelare, men låten skildrar en tid då han fanns intagen i fängelse. Detta var under en period då han bildade duo ihop med David Kimbrough Jr och då de båda utvecklade ett problematiskt drogberoende. En orsak till hans fängelsevistelse. Ricci är idag ren, men Kimbrough avled i juni 2019.

Som sagt inte blues, mer rock/singer-songwriter, men knåpa ihop intressanta texter behärskar Paul Messinger.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste