Birdlegg – Birdlegg

BirdleggBIRDLEGG
Birdlegg
Dialtone DT0026
46 min

Birdlegg är en svart munspelare och sångare som föddes 1947 i Harrisburg, Pennsylviana. På 1970-talet flyttade han till Oakland och spelade med de då aktiva musikerna i området. Han bildade där sitt eget band, Birdlegg and the Tight Fit Blues Band. Genom åren kom det någon singel och en skiva, men glöden tog slut och han försvann från musikscenen i början av 2000-talet. Men när han flyttade till Austin, Texas, kom spelglädjen tillbaka och han blev snabbt en del av den lokala scenen. Nu kommer en ny skiva.

Birdlegg spelar munspel i Sonny Terrys och Sonny Boy Williamsons fotspår och han har en skön lite försiktigt hes röst. På den här skivan kompas han av riktigt bra musiker, Omar Dykes och Mike Keller står för gitarrspelet och Kaz Kananoff riffar på saxen. Musikerna ger den egentligen ganska begränsade Birdlegg gott understöd och bra variation. De håller sig främst till femtiotalsbluesen i olika tappningar med nedslag i sextiotals bluesfunk. I Albert Kings I’ll Play The Blues for You slår de också till med en tung gitarrblues.

Birdlegg ska ha all heder åt det här genomtänkta albumet. Det är bra traditionell blues där Birdleggs i grunden ålderdomliga stil får välbehövlig variation tack vare ett bra urval av låtar och att han har duktiga musiker kring sig.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste