DIVERSE ARTISTER – Destination Health

destination health

DIVERSE ARTISTER
Destination Health – Doc Feelgood´s Rock Therapy
Bear Family BCD 17524 (71 min)

Ännu en platta i Bear Family´s temaserie ”Destination”. De tidigare har avhandlat bland annat sex, jullåtar, höstlåtar, låtar om månen med flera ämnen.

Här är temat hälsa, eller snarare pandemier, influensor, läkemedel, vitaminer etc. Det är givetvis den rådande Covid-19, som givit upphov till att samlingen tagits fram.

Trettio låtar har samlats. Stilmässigt ligger tonvikten på rhythm´n´blues, rockabilly, swing och rock´n´roll, men även schlagers, doo-wop och ”ploj-låtar” får plats. Varierad lyssning med andra ord. Utgivningsåren för låtarna sträcker sig från 1939-1978. Att pandemier inte är något nytt framgår med all tydlighet. Olika infallsvinklar på influensapandemin ”Asiaten” är det som dominerar bland texterna.

Alla trettio låter håller inte måttet, men ändå förvånansvärt många utifrån min första något skeptiska hållning till låtlistan. Bo Diddleys ”Pills”, Little Willie Littlefields ”Drinkin´ Hadacol”, Floyd Dixons ”Red cherries”, Johnny Burnettes ”Rock therapy” och Benn Joe Zeppas ”Doctor, doctor” är roliga upptäckter.

Det här ingen platta som håller för en rak genomlyssning från spår 1 till 30, men i utvalda portioner så blir den helt okay.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste