JIMMY REED – Four Classic Albums – Found Love/Rockin´With Reed/Now Appearing/Just Jimmy Reed

jimmy reed

JIMMY REED
Four Classic Albums – Found Love/Rockin´With Reed/Now Appearing/Just Jimmy Reed
Avid Roots EMSC 1214 (61+62 min)

Avid Roots har specialiserat sig på återutgivning av gamla klassiker, där nu Jimmy Reeds fyra mest kända LP-skivor – ”Found Love”, ”Rockin’ With Reed”, ”Now Appearing” och ”Just Jimmy Reed”- ges ut på en dubbel-CD. De spelades in på 1950- och 60-talet, då han var som bäst. Hans betydelse för rockgrupper som Rolling Stones, Yardbirds, Pretty Things, Animals – för att inte tala om Elvis Presley – kan inte nog uppskattas. Samlingen innehåller naturligtvis hits som ”Big boss man”, ”The moon is rising”, ”I ain’t got you”, ”Hush, hush” och många fler. På ”Found Love” och ”Rockin’ With Jimmy Reed” medverkar Eddie Taylor på gitarr och på ”Rockin’ With Jimmy Reed” är det en viss Albert King som spelar trummor.

Jimmy Reed sjöng inte särskilt bra och blev aldrig någon riktigt bra gitarrist, trots att det var Eddie Taylor som lärde upp honom. Hans sätt att spela munspel hämmades också av att han envisades med att spänna fast munspelet i en hållare runt halsen. Trots allt detta var han en av de bluesartister som sålde allra bäst och överträffades väl bara av BB King och Bobby Bland, som sålde ännu bättre.

Om du saknar Jimmy Reed i din samling är det här ett gyllene tillfälle att ändra på det. Butikerna brukar dessutom sälja Four Classic Album-serien till kraftigt nedsatt pris. Läs också gärna Will Romanos biografi om honom. Titeln på boken är naturligtvis ”Big Boss Man”. Jimmy Reed blev bara 50 år och dog kraftigt alkoholiserad 1976.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste