BOB CORRITORE & FRIENDS – Women In Blues

{CAPTION}

BOB CORRITORE & FRIENDS
Women In Blues
Vizztone SWMAF 23 (43 min)

Mångsysslaren Bob Corritore har grävt i arkivet och plockat fram inspelningar han gjort med åtta kvinnliga bluessångerskor åren 2001 – 2022. De röster som hörs är Koko Taylor, Barbara Lynn, Carol Fran, Valerie June, Shy Perry, Francine Reed, Aliya Primer och Dianna Greenleaf.

Corritore har lite olika bandkonstellationer vid inspelningstillfällena. Jag räknar till sju olika trummisar (bl a Willie ”Big Eyes” Smith), sex basister (bl a Bob Stroger), tre pianister (bl a Anthony Geraci & Fred Kaplan), sju gitarrister (bl a Bob Margolin, Kid Ramos & John Primer), en saxofonist (Doug James) och tre körsångare. Den gemensamma nämnaren är dock Corritore som är den ende på munspel och det hörs i samtliga tolv låtar. Tilläggas ska att Valerie June och Barbara Lynn båda spelar gitarr på sina låtar samt att Carol Fran spelar piano på ett sina tre bidrag.

Att inspelningarna gjorts i ett intervall på 21 år märks inte, det här är låtar och sound som känns tidlöst. Det handlar om stadig bluesgrund med ingredienser av soul, gospel och Louisiana i några spår. Det är inte de vanligaste låtarna som hörs, även om vi får höra tolkningar av ”Wang dang doodle” (Shy Perry), ”Te ni nee ni nu” (Alilya Primer), ”You don´t have to go” (Barbara Lynn) och ”Why am I treated so bad” (Francine Reed). Alla de tolkningarna görs klart godkänt även om det finns vassare versioner av dem.

Valerie June sticker ut i traden ”Crawdad hole”, med sin gitarr och sin något nasala ljusa röst har hon fått till plattans bästa låt. Carol Fran sköter det vokala i tre låtar, där hennes egna ”Just need a friend” är starkast.

Det här är ganska trivsam och okomplicerad lyssning. Bob Corritore har sammanställt en ”feel- good samling” som kommer plockas fram lite då och då ur hyllan för lyssning av mig.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste