ERIC LINDELL – REVOLUTION IN YOUR HEART

eric lindellERIC LINDELL
REVOLUTION IN YOUR HEART
Alligator ALCD 4985
(38 min)

Detta är Lindells fjärde platta på Alligator, ett Chicagobolag om något som under lång tid förknippats med blues. Det är det inte frågan om här, snarare singer-songwritertradition och laid-back mjukrock och utflykter år countryhållet.

Plattan har spelats in i ”a studio in the country” i Bogalusa, Louisiana. Lindell spelar alla instrument utom trummor och diverse rytminstrument, som trakteras av Willie McMains. Lindell sköter de akustiska och elektriska gitarrerna, bas, hammond, munspel och synt. På ett spår gästar Kevin McKendree på piano.

Det är korta låtar på plattan, majoriteten klockar in under 3 minuter. De flesta är också tonade och många gånger känner man att de inte riktigt kommit igång när de tonar ut.

Huvudinstrumentet på plattan är gitarren och den behärskar han. Referenser skulle kunna vara Robert Crays gitarrplock och adrenalinstinnare varianter på JJ Cale eller Mark Knopfler. De två bästa låtarna ramlar in i coúntryrockfacket, pianoförstärkta snabba ”Kelly Ridge” och balladen ”Millie Kay”. Avslutande uptempospåret ”The sun don´t shine”, som landat i trakterna av Little Feat och Eagles, är också vass.

Av texterna framstår Eric Lindell som en sympatisk person. Plattan skulle kunna kategoriseras som en bagatell men ändå som en sympatisk sådan.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste