DIVERSE ARTISTER – Popcorn Blues Party Vol 3

popcorn bluesparty

DIVERSE ARTISTER
Popcorn Blues Party Vol 3
Koko-Mojo, KM-CD30 (56 min)

I Jefferson 203 var det volym två, den här gången är det volym tre som står på dagordningen. Det handlar alltså om en samlingsutgåva ägnad åt genrebeteckningen Popcorn, vilket var namnet på ett belgiskt diskotek, där det spelades en typ av tyngre rhythm’n’blues i midtempo. Detta har, åtminstone inom Belgiens gränser, gett upphov till en egen genrebeteckning samt en dansform.

Listan på medverkande artister är tämligen bluesdominerad, men det handlar om den del av deras material som andas mer rhythm än blues. Mighty Joe Young är först ut med ”Voodoo dust”, följt av Muddy Waters ”I won’t go on”. Därefter kan man nämna till exempel Otis Rush med ”Homework”, George Harmonica Smith med ”Come on home” och Magic Sam med ”She belongs to me”.

Det är kanske inte perfekt som spellista betraktat, eftersom ambitionen här är att alla låtar ska ha samma sound. Däremot är det en ganska bra uppsättning låtar. Precis som jag sa förra gången har samlingen ett dokumentärt värde, men även viss bärkraft på egen hand.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste