SOULFUL FEMME – Attitude

{CAPTION}

SOULFUL FEMME
Attitude
Skydog Studios SKGD 4849 (46 min)

Duon, gitarristen Cheryl Rinovato och sångerskan Stevee Wellons, bildar bandet Soulful Femme. Deras sound är en blandning av blues, soul och rock. Detta år deras andra fullängdare. Första albumet ”It Is Well With My Soul” kom 2021 där bluesartister gästade som Joanna Connor och Bernard Allison.

Funkiga låten ”Attitude” har verkligen just det med kraftfulla och fina sångerskan Stevee Wellons. Höjdpunkten för mig blir bluesiga duetten Willie Dixons ”Insane asylum” med Stevee Wellons och gästande Kevin Burt. Fint gitarrspel av Cheryl Rinovato i funkiga ”Loser´s game”. Reggaen ”Dysfunction funk” har fint blås med Doug Woolverton-trumpet och Mark Earley-tenorsax. ”Time to walk” avslutar skivan utmärkt med Latin groove och fin gitarr av Rinovato. Skivan är producerad av bluesartisten Albert Castiglia som även gästar på gitarr.

Man måste säga att soundet på skivan är främst åt soul och funk men med bluesen i botten. Soulful Femme är en begåvad duo som är fina låtskrivare och garvade veteraner i musikbranschen.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste