DIVERSE ARTISTER – Boss Black Rockers Vol 3 – Rockin´ Shoes, Boss Black Rockers Vol 4, Slow Down

boss black rockers vol3 boss black rockers vol 4

DIVERSE ARTISTER
Boss Black Rockers Vol 3 – Rockin´ Shoes
Koko Mojo KMCD 52 (65 min)

Boss Black Rockers Vol 4 – Slow Down
Koko Mojo KMCD 53 (68 min)

Little Victor Mac, mannen bakom bolaget Koko Mojo, spottar ur sig återutgivningar och samlingar i en rasande takt. Serien ”Boss Black Rockers” är tänkt att ges ut i tio volymer och redan nu finns volym 3 och 4 ute.

Plattorna följer konceptet från de tidigare volymerna genom att presentera svarta artister som spelat in rock´n´rollåtar, under 1950-talet och det tidiga 1960-talet. Några av dem blev hits, men de flesta förblev okända. Det innebär att ”kändisar” varvas med totalt nya bekantskaper, både vad gäller artister och låtar.

Det är 28 låtar på respektive volym, nästan alla i uptempo och inklockade på mellan 2 och 3 minuter. Det framgår tydligt vilken inverkan Little Richard haft på de flesta som hörs. Själv finns han representerad på volym 4 i gruppen The Upsetters och låten ”Steppin´Out”. Blivande kändisar som ”leker Richard” är exempelvis Solomon Burke och Otis Redding.

Det är två samlingar som är roliga att lyssna på och att upptäcka hur mycket bra som aldrig nådde längre än till de närmaste i hemstaden, eller som längst i den egna delstaten.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste