A Brand New Stage – A Brand New Stage

Brand New StageA BRAND NEW STAGE
A Brand New Stage
Eget
38 min

Mannen bakom denna platta är Erik ”the furniture” Pettersson. Han står för låtarna och spelar även keyboard. Plattan har ett tema. Samtliga texter reflekterar på ett eller annat sätt på Eriks uppbrott från en framgångsrik karriär inom affärsvärlden, för att istället göra det som hans ”hjärta och själ” kände var rätt.

Det här är inte musik som avnjutes i blåställ eller slitna jeans och tubsockor. Nej, här är det ett glas rött och ledig elegant klädsel som gäller. Det är mer av hotellbar än juke-joint. Musiken och de självutlämnande texterna står egentligen i kontrast till varandra. Musiken har en lätt elegant groove och texterna är självutlämnande som en öppen bok. Stilmässigt får jag vibbar av soul i stil med Luther Vandross, Randy Crawford och Philip Bailey. Det innebär ett coolt sound framför skarpa kanter och råspont. Möjligen att de fina blåsarren signerade Bosse Gustafsson stundtals låter mätaren kliva in i röd zon.

Ledsången delas fint mellan Tove Gustavsson och Rachel Kasule. Rachel är den mer kontrollerade och tonsäkra av de två . Trots Rachels gospelbakgrund tycker jag att Tove har en smula mer blått i sina vokala insatser.

 

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste