DIVERSE ARTISTER – Play It Again – R & B Answers, Copycats & Follow-Ups, Volume 1, Play It Again – R & B Answers, Copycats & Follow-Ups, Volume 2

play it again 1 play it again 2

DIVERSE ARTISTER
Play It Again – R & B Answers, Copycats & Follow-Ups, Volume 1
Jasmine Records JASMCD 3126 (78 min)
Play It Again – R & B Answers, Copycats & Follow-Ups, Volume 2
Jasmine Records JASMCD 3145 (77 min)

Dessa två volymer innehåller precis som titeln säger svarslåtar, covers och uppföljare som är snarlika den låt de följer upp. Genren är R & B. På den första volymen ryms 32 låtar och på den andra 30 stycken. I några fall så svarar artisten sig själv. Jackie Brenstons ”My real gone rocket” är svaret på hans egna ”Rocket 88”, Lavern Bakers ”Jim Dandy får svaret av just LaVern Baker i ”Jim Dandy got married”. Så är fallet med ytterligare några låtar och artister.

Idén är kul, men mest är det intressant som en dokumentation på hur många låtar det finns i den stilen. Det ska också sägas att allt inte är bra och en del känns väldigt konstruerat.

Det som låter bäst är några av coverversionerna. Mary Wells gör en bra version av Miracles ”Shop around”, Freddie Kings Ma Raineycover ”See, see baby” håller och med Little Richard vid mikrofonen så gör Upsetters en stark version av Fats Dominos ”Every night about this time”.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste