Diverse artister – New Breed Workon´- Blues With A Rhythm

New Breed WorkinNEW BREED WORKIN´- BLUES WITH A RHYTHM
Kent Dance CDKEND 443
(59 min)

Den röda tråden för denna samling är att det är danslåtar inom blues, rhythm´n´blues och soul men även en presentation av nyupptäckta rariteter som inte ens varit kända på samlarmarknaden.

Ungefär hälften av de 24 låtarna är aldrig tidigare outgivna. Upptäckter som kommer få fart på vinyljakten bland samlarna är Mary Johnsons These Tears som här (för första gången) hörs med blåssektion inklusive saxsolo, dessutom de låtar som hittades på tejper som tillhört bolagen Arock och Cleveland. Steamboat med Arthur Grant & The Red Shoes och Cruel World med Roosevelt Powers på Arock och My Baby´s Gone med Pee Wee Foster, I Can´t Even Enjoy My Home med Big Charley & The Domans och Workin´ Man med Cool Papa Jarvis på Cleveland.

Som ni förstår är denna platta mycket av ett dokument av udda dansspår. Men det är klart lyssningsvärt också men givetvis en aning ojämnt både vad gäller musik- och ljudkvalitet. Danny White, Richard Berry, BB King, Ray Agee och The Ovations är de artister jag hört tidigare, för övriga är det premiär för mig.

Konvolutet har författats av Ady Croasdell och har utförliga texter om varje låt och artist. Dessutom ett mycket läckert omslagsfoto, från en klubb i Torremolinos i Spanien 1964. Läsningen i konvolutet är halva nöjet.

Bo Majling

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste