Wendy Dewitt With Kirk Harwood – Getaway

Wendy DewittWENDY DEWITT WITH KIRK HARWOOD
Getaway
Wette Music 5809
(51 min)

Pianisten och organisten Wendy DeWitt är före detta medlem i bland annat Hank Ballards och gitarristen Steve Freunds band. Den mer jazzorienterade trummisen Kirk Harwood spelade en hel del med Norton Buffalo fram till dennes död 2009. De två har uppträtt på både större och mindre scener i duoformat. På denna platta är det full banduppsättning som gäller.

I det stjärnspäckade bandet finns bland andra DeWitts forne bandledare Steve Freund. Han har också skrivit en av låtarna, Folks Like You, en skön Louisianablues. Den låten är dock inte representativ för plattans elva låtar. Flera av låtarna kvalar in i jazzig storbandsrhythm´n´blues med drillande piano och tät blåssektion. Någon clubblues à la Charles Brown och traditionell slowblues finns också med. De Witt står för komponerandet av åtta av plattans elva låtar.

Det är oerhört skickligt framfört rent musikaliskt, helt klanderfritt. Tyvärr slår skickligheten lite knut på sig själv. Inga risker tas att lämna det säkra, kontrollerade och professionella. Det släpps aldrig loss och blir därför en smula småtråkigt.

Bo Majling

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste