Diverse artister- Classic Blues – Live & Unreleased

Classic ChicagoCLASSIC CHICAGO BLUES
Live & Unreleased
Wolf CD 120.835
(74 min)

Wolf Records i Österrike har under lång tid gett ut både liveinspelningar och studioinspelningar med traditionella Chicagobluesartister. Några av dem som främst förekommit på skivorna är Magic Slim & The Teardrops och John Primer (som ett tag ingick i The Teardrops). Personligen tycker jag att Wolf kanske har gett ut alltför mycket material för att det som helhet ska vara en lyckad satsning. Jag tycker att Wolfs utgivningspolitik emellanåt för tankarna till det som på sjuttiotalet gavs ut på det franska bolaget MCM och även till viss del det som kom ut på likaledes franska Black & Blue. Det vill säga svagt producerade studioinspelningar och inte så upphetsande liveframträdanden.

På denna utgåva får vi höra sångerskan Bonnie Lee (Jessie Lee Frealls) kompad av bland annat sångaren och gitarristen John Primer, basisten Nick Holt och trummissen och sångaren Earl Howell, det vill säga The Teardrops, på en turné 1992. Vidare får vi höra Primer respektive Earl Howell kompad av de övriga i The Teardrops på Magic Slims turnéer 1990 och 1996.

Det är kompetent framförd Chicagoblues av musiker som vet hur denna slipsten ska dras. Det är inget som kommer att förvåna dig. Du vet vad du får och det är inget fel på musiken, men antagligen har du redan massor av denna vara i skivhyllan och säkert en hel del som är bättre. Bonnie Lee tycker dock jag skriker mer än hon sjunger. Om du vill lägga ytterligare pengar på liveinspelningar av Primer och The Teardrops har du chansen. Men du kan också spara pengarna till mer spännande inköp.

Leif Gäverth

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste