Steven Broch – Nice ´N` Greasy

Steven TrochSTEVEN TROCH
Nice ´N´Greasy
Sing My Title SMT-004
(44 min)

Steven Troch är en sångare, munspelare och låtskrivare från Belgien. För mig var han helt okänd innan denna platta ramlade ned i brevlådan. Han är en duktig och bred munspelare och spelar både akustiskt och elförstärkt och såväl vanligt bluesharp som kromatiskt. Som sångare är han inte oäven. Stilmässigt spänner plattan över Jimmy Reed-lunk, västkustblues à la George Smiths vita efterföljare, traditionell Chicagoshuffe, femtiotals-r&b och dessutom lite karibisk influerad blues.

Vad som gör plattan lite extra hörvärd är det fina kompet, där bland annat Kid Andersen och Rusty Zinn ingår – två av den amerikanska västkustens främsta bluesgitarrister. Här medverkar Kid dock på bas och det är även han som producerat plattan. Kompet är helt perfekt rakt igenom. En annan positiv överraskning är att alla låtarna är skrivna av Steve. Även om vissa tongångar känns igen från annat håll så måste jag konstatera att han är en bra och personlig låtskrivare.

Vill du lära känna en ny vit munspelare och originell låtskrivare fast förankrad i traditionell blues är Steve inget dåligt val.

Leif Gäverth

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste