SETH WALKER – GOTTA GET BACK

seth walkerSETH WALKER
GOTTA GET BACK
The Royal Potato Family RPF Promo
47 min

Seth Walker var på en liten miniturné i Sverige början på 2018. Bland annat besökte han ”Bajenpuben” Southside på Söder i Stockholm. Enligt de jag pratat med som var på plats så var det en fantastiskt bra spelning. Några tyckte till och med att det var den bästa de sett på flera år.

På platta tycker jag inte att han lever upp till de himlastormande superlativen. Stilmässigt rör han sig på den här plattan i gränslandet mellan Americana och singer/songwriter med ett stundtals lite jazzigt sound. Hans tidigare plattor ska låtit en hel del blues. Här är det de bredare folkinslagen som lyser igenom.
Han kommer från en familj där alla trakterar olika instrument och merparten av familjen finns med i kompet här. Han växte upp i North Carollina och på den här plattan har han försökt skriva låtar i den stil han växte upp med. Därav det stora antalet familjemedlemmar i kompet.

Helhetsintrycket är något ojämnt, topplåtar som ”Home again” och ”Turn this thing around” matchas mot enformiga och refrängupprepande alster som inledande ”High time”.

Det är inget fel på ambitionen men lite frustrerande när varje ”up” följs av ett ”down”.

Bo Majling

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste