Wilbert Harrison – Gonna Tell You A Story

Wilbert HarrisonWILBERT HARRISON
Gonna Tell You A Story
Jasmine JASCD 733
(51+48 min)

Jasminebolaget släpper en för mig efterlängtad sammanställning med de tidiga åren ur Wilbert Harrisons repertoar. Han är mest förknippad med två låtar som båda slog bra för honom: Kansas City och Let’s Work Together. Den senare spelade Bryan Ferry in 1976 och gjorde succé med, men titeln var då Let’s Stick Together. Harrison själv gjorde ju en cover av Little Willie Littlefield K.C. Loving som säkert sved för Little Willie.

Troligen hade Wilbert Harrison fastnat för den omgående för när Harrison gjorde sin skivdebut 1953 för Henry Stones lilla bolag Rockin’ med låten Gonna Tell You A Story är det samma melodi som sex år senare blev Kansas City. Denna dubbel-CD börjar alltså i Miami 1953 och passerar bolag som Savoy, Fury och Doc som blir slutstation på den här utgåvan. Det är framförallt Fury-materialet som sticker ut.

Bobby Robinson blandade friskt där det stundtals var rockigt men girar även över till sentimentala ballader där jag tycker han lyckades riktigt bra. Men det vilade hela tiden en skugga över hitlåten Kansas City där man frenetiskt försökt bygga upp en ny fullträff, men framgångarna uteblev. Tyvärr fick han aldrig till det vilket var synd då jag tycker han hade kvaliteter för att lyckas. Rätt producenter och låtar anpassade för tiden kunde kanske gjort susen. Tyvärr harvade han allt för länge i samma fåra, oftast som sitt eget enmansband. Nu kan vi glädjas över detta album som bjuder på trevligt och omväxlande material från en artist värd ett bättre öde.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste