Tommy McCoy – 25 Year Retrospect

Tommy McCoyTOMMY McCOY
25 Year Retrospect
Earwig CD 4971
(67+67 min)

Tommy McCoy sammanfattar med denna dubbel-CD sina 25 år som yrkesmusiker inom främst bluesbagen. Samtliga av hans plattor har fått bidra med låtar till denna samling. Totalt bli det 30 låtar, varav tre är nyinspelade i år 2015. Tjugofyra av låtarna har skrivits av McCoy.

McCoy med sin röst och gitarr utgör kärnan i detta och han omger sig sedan med en mängd olika musiker på de olika plattorna. För mig utgör höjdpunkten låtarna från 2002 års Angels Serenade. I kompet finns bland andra Garth Hudson och Levon Helm från The Band och de ges flitigt med utrymme. Helms trummor och Hudsons Hammond lyfter de fyra spåren till något riktigt bra med Ace In The Hole som den mest skinande pärlan. Versionen av Little Feats Spanish Moon görs också utmärkt och är den bästa covern av den jag hört.

BB King hyllas med låten The King Is Gone, som är BBs hit The Thrill Is Gone med ny text av McCoy. Stevie Ray Vaughans kompmusiker i Double Trouble finns med i några spår och bidrar med att Stevie Rays Texassound ges utrymme. En originell version av Pink Floyds Money hörs också. Lucky Petersons Hammond hissar Bitter Soul To Heal till en bra soulballad.

På det hela taget är det här en riktig överraskning för mig. Det är en varierad platta med en varierad gitarr från McCoy. Vokalt håller han också riktigt bra. Det är aldrig för sent att upptäcka nytt.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste