Boogie Beats – Come And Get Me

Boogie BeatsBOOGIE BEATS
Come And Get Me
Naked NP 023 (45 min)

Boogie Beats är ett belgiskt fyramannaband med sättningen två gitarrer, munspel och trummor. Ingen basist med andra ord. Gitarristerna delar på sången.

Att Mississippi Hill-countrybluesen och förgrundsfigurer som RL Burnside och Junior Kimbrough är influenser går inte att ta miste på. Även Dan Auerbach och hans band The Black Keys tror jag hör till inspirationskällorna.

De har lyckats få till ett skönt lite skitigt och primitivt sound på sin blues. Såväl munspel, sliden och den vanliga elgitarren har ofta ett lite distat sound. Tillsammans får de till ett härligt driv som gungar på bra. Det hela känns ärligt, de gillar det här.

Alla elva låtarna på plattan håller bra. Extra plus ges till Shake ém med härligt distad slide. Här är Burnsiderötterna definitivt invävda. Would You Please Shut Up är väl det som kan härledas närmast till The Black Keys. Men det ska sägas att de framförallt har satt sitt eget signum på den här plattan.

Tänk att ett band från Belgien skulle få till en av årets vassaste bluesplattor inom den mer genuint oborstade bluesgenren. Det hade jag inte gissat vid årets början.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste