Tommy Castro & The Painkillers – Method To My Madness

TOMMY CASTRO & THE PAINKILLERS
Method To My Madness
Alligator ALCD (50 min)

2003 släppte Tommy Castro Gratitude. Plattan var en hyllning till hans influenser och inspirationskällor inom blues- och soulmusiken. Genom åren har den plattan vuxit och är nu i mitt tycke en av de vassaste tributeplattorna i den genren.

Från 2009 finns Castro på Alligator där han innan denna släppt tre fullängdare och en singel. Jag tycker inte att han kommit helt till sin rätt på de tidigare Alligatorsläppen. På detta nya alster tar han ett litet steg i rätt riktning, Gratitude är dock fortfarande ohotad. Plattan har spelats in live i studion ihop med lagom ruffiga komptrion Painkillers.

Castro har med åren fått en renare röst, grovkornighet och rasp har slipats bort. Faktum är att han nu låter förvillande lik Delbert McClinton på rösten. Stilmässigt ligger de också nära varandra i sin utgångspunkt i rhythm´n´blues. Där McClinton kan dra countryrockhållet girar Castro åt soul- och blueshållet.

Det är också låtar i den stilen som sticker ut mest åt det positiva hållet. Soulballaden Died And Gone To Heaven och slowbluesen Lose, Lose är riktigt bra. På den senare visar Castro att han också kan spela känslig bluesgitarr. Tempostarka Got A Lot som drar åt rock´n´roll är också en positiv kick.

Som sagt, fortfarande finns outnyttjad potential men ett steg i rätt riktning har tagits.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste