DIVERSE ARTISTER Let’s Throw A Pajama Party, Vol 3

pajamas party

DIVERSE ARTISTER
Let’s Throw A Pajama Party, Vol 3
Atomicat ACCD 040 (70 min)

Även om tiden för pyjamaspartyn för länge sedan är förbi (och tack och lov för det), går den här samlings-CD:n säkert att använda till andra typer av partyn också. Den innehåller 30 låtar och ska, enligt reklamen, bestå av country, lite doo-wop, en aning blues och mycket rock’n’roll. Alla låtarna är dessutom ”remastered” och ljudet är riktigt bra, med något undantag.

Vi är tillbaka till juni 1963. Beatles har inte slagit stort än och soulmusiken har knappt börjat. Johnny Tillotson medverkar med tre låtar, ”I got a feeling”, I can’t help it” och ”Well, I’m your man”. Bobby Darin sjunger ”Dream lover” och Ray Peterson ”Tell Laura I love her”. Screamin’ Jay Hawkins Ivory Joe Hunter och Dakota Staton står för bluesinslagen med ”Take me back to my boots and saddle”, ”Since I met you baby” respektive ”My babe”. Det är alltså magert med blues.

Det är ändå en ganska småtrevlig platta, men det börjar bli ganska många av den här typen nu. Den generöst urringade blondinen – och dessutom i tre versioner – på skivomslaget tror jag inte längre säljer några extra ex.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste