TODD PARTRIDGE – Autumn Never Knows

{CAPTION}

TODD PARTRIDGE
Autumn Never Knows
Egen (32 min)

Todd Partridge har elva album i bagaget. Några som medlem i tre olika band (Black Light Syndrome, Salamagundi och King Of The Tramps) och några som soloartist. Han är uppvuxen med föräldrarnas skivsamling; Beatles, Bob Dylan, Santana och en hel del jazz. Själv upptäckte han i tonåren bland andra AC/DC, Rush, Led Zeppelin, Parliament, Funkadelic, Chaka Khan och Ohio Players och i förlängningen bluesen.

Nya albumet består av åtta egenskrivna låtar. Alla berättar en historia från början till slut. Genren kan sammanfattas i det utslitna americana – dvs en mix av country, folk, bred amerikansk rootsmusik och en gnutta blues. Todd själv menar att hans uppväxt i Iowa färgat hans musik. Iowa anges ofta som ”mittgränsen” i USA – i mitten mellan det livliga östra USA, det vidöppna västern, det kalla norr och det svettiga södern. Todd menar att Iowa inte tillhör någon amerikansk ”kulturregion” utan har utvecklat sin egen särart, någon som märks i musiken.

Sättningen är i huvudsak akustisk med Partridge på sång, gitarr (elgitarr i några låtar) och mandolin. Övriga musiker är producenten Bryan Vanderpool på trummor, rytminstrument, gitarr och banjo; Jay Foote bas, Kathryn Severing Fox violin och viola samt Sarah Vanderpool på orgel och keyboard.

Det här är ett bra album. De stories som berättas och framförandet håller bra klass, spana till exempel in ”Postcards from the sea”, ”Sioux falls” och ”Lucy Brown”. I americanamixen väger det över en smula åt country, men då mer åt ”outlaw” än åt Nashvilleformeln. Sympatiskt och eget!

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste