The Bey Paule Band – Not Goin’ Away

The Bey Paule BandTHE BEY PAULE BAND
Not Goin´ Away
Blue Dot Records BDR CD108
(51 min)

Förnamnen på bandets två förgrundsfigurer har släppts som bandnamn till förmån för enbart efternamnen på denna deras tredje platta. En platta fylld med tolv soul- och blueslåtar och låtar som vandrar mellan dessa genrer. Tio av låtarna är egna alster.

Sångaren Frank Bey imponerar med en röst som passar både soul, blues och de mer funkiga numren. Anthony Paules gitarr balanserar bra med sparsmakade effektiva gitarrlicks och steg ut i rampljuset utan överdrifter. Lägg till ett maffigt bra arrat blås och grunden för en lyckad platta är lagd.

Nu når detta ändå inte riktigt ända in i mål. Orsaken till det är låtlistan som innehåller några ihåliga saker som blir lite av transportsträckor. Å andra sidan är det som är bra riktigt bra.

Next To My Heart och Nobody´s Angel är två ypperliga soulballader. Noel´s Haze är en skön orgel och blåsfylld instrumental i Staxgiganterna Booker T & The MG´s/Mar-Keys anda. Inledande Black Bottom med självbiografisk text om Frank Bey är också en låt som bara går att gilla.

Bosse Majling

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste