Starroy – Mixing The Pain

StarroySTARROY
Mixing The Pain
Egen utgivning
(33 min)

Starroy uppskattade att de behövde uppemot 20000 dollar till att framställa Mixing The Pain, men utan stort skivbolag i ryggen som kunde bistå finansiellt valde bandet att starta en internetkampanj för att få ihop pengarna genom så kallad crowdfunding. 12000 dollar efterfrågades och eftersom det knappast är någon liten summa att begära är det ändå ganska anmärkningsvärt att projektet lyckades. Skivbolag eller ej, bandet verkar redan besitta en hyfsad popularitet.

Det rör sig i grunden om någorlunda bluesig sjuttiotalsrock. Låt säga att det i sina bättre stunder minner om förvisso anständiga storheter inom området såsom Wolfmother och Rival Sons, men att det i sina sämre stunder ges plats åt ett mer funkigt sound, där så gott som all råhet går förlorad och några Lenny Kravitz-vibbar är allt som kvarstår. Resultatet i sin helhet blir att det låter lite väl ofarligt. Därmed inte sagt att det inte kan gå hem rent kommersiellt inom sitt gebit, för det är precis den möjligheten som faktiskt finns här.

Mixing The Pain är en uppenbarligen påkostad skapelse som de ideella finansiärerna antagligen inte behöver känna sig ha kastat bort pengar på (med tanke på att de antagligen redan gillar bandet) och som något bolag mycket väl kan öppna plånboken för. Huruvida det faktiskt sker är väl lika mycket en fråga om slumpen som något annat, men det är i varje fall svårt att blunda för den semi-kommersiella potentialen i Mixing The Pain.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste