SISTER LUCILLE . Tell The World

{CAPTION}

SISTER LUCILLE
Tell The World
Blue Heart Records BHR 038 (42 min)

Sister Lucille kan få en att tro att detta är en soloplatta med en kvinnlig artist. Så är inte fallet, utan det rör sig om en kvartett, med en kvinnlig medlem.

Gruppen har två tydliga förgrundsgestalter, sångerskan Kimberly Dill och gitarristen och tillika sångaren Jamie Holdren. De är också flitiga låtskrivare ihop, sju av de tio låtarna är egna original från dem.

Plattan är inspelad i Memphis och har två kvinnliga producenter ingående i Blue Hearts kvinnliga producentteam ”The Blue Eyed Bitches”. Den ene av dem, Reba Russell, har även arrangerat bakgrundssången samt skrivit plattans bästa låt ”Why not you”, med mycket skön slidegitarr från Jamie Holdren. Reba är också duettpartner till Kimberley på den låten.
”My name is Lucille” handlar inte om bandet utan är en BB King-hyllning med en text som berättar historien hur hans svarta Gibson ES-330 fick namnet Lucille. ”Montezuma red” är historien om ett läppstift som kom 1941.

Bandet säger sig spela ”Memphunk”, ett namn på deras mix av soul, blues och funk. En etikett som sitter ganska bra på vad som hörs, på ett album som känns gediget utan ha det där lilla extra som höjer sig över den nivån.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste