Mike Sponza – Ergo Sum

Mike SpozaMIKE SPONZA
ERGO SUM
Epops
50 min

Mike Sponza har gjort en platta med texter inspirerade av filosofer och poeter ända tillbaka från antiken. Han säger i bookleten att han funnit släktskap mellan dessa texter och tankar med både bluestexter och texter av nobelpristagaren Bob Dylan.

Stilmässigt rör det sig om bluesbaserat och i några fall en kantring åt rockinfluenser i lugnt eller i midtempo. Undantaget är avslutande Prisoner of jealousy där Sponza visar att han behärskar konsten att trovärdigt framföra en lidelsefull soulballad. Han gästas av Ian Siegal på sång och gitarr i sex av de åtta låtarna. Sju av låtarna är dessutom skrivna ihop av Sponza och Siegal.

Dana Gillespie gästar på auktoritär sång i ett spår, plattans bluesigaste spår The thin line. Den låten har hon skrivit ihop med Sponza.

Texterna finns upptryckta i bookleten och det är onekligen rader som är mer originella och flerbottnade än vad som brukar vara det vanliga. Då låtmaterialet och framförandet också håller bra klass så blir det här en riktigt tilltalande platta.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste