Lou Goodman Band – Tautology

Lou Goodman BandLOL GOODMAN BAND
Tautology
Egen utgivning
(69 min)

Engelske gitarristen Lol Goodman är inne på sitt fjärde årtionde som turnerande musiker inom blues- och bluesrocksfären. Tillsammans med sina två bandkumpaner John Firth på trummor och James Horrocks bakom basen ges nu trions andra platta ut. Huvudingrediensen landar inom etiketten bluesrock med några stilmässiga sidospår.

På långsamma bluesen Highway har Goodman plockat fram den akustiska gitarren. En stilmässig avvikare från övrigt material på plattan men ett bevis för att Goodman skulle våga dra ner på volymkontrollen lite oftare.
Outta Sight Outta Mind lyser av influenser från salige för tidigt bortgångne irländske gitarrhjälten Rory Gallagher. Speak To Me Baby har drag av sydstatsrock i Blackberry Smokes anda. Skaplig slide bjuds vi på i Dust Myself Down, bluesrock i midtempo, och Old Black Dog, plattans primitivaste och bluesigaste spår.

I några spår utökas triosättningen genom gäster på sax och keyboard. Det ger en smula variation i sound och arrangemang. Det behövs, i längden blir det aningen tradigt med bluesrock i trioformat. Nu räddas inte denna platta helt av gästerna, utan slutintrycket blir att det ändå är något för enahanda.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste