Fo´ Reel – Heavy Water

Fo ReelFO´REEL
Heavy Water
Domizio 2014
(53 min)

New Orleansbaserad gruppen Fo´Reel debuterar med den här plattan. De har åstadkommit ett alster fyllt med blues, rhythm´n´blues och funk. Ja, lite swing och latinorumba letar sig också in. Förutom två lite udda spår från Luther Allison och en evergreen som Breaking Up Somebody´s Home så är plattan fylld med egna kompositioner.

Bandet har både live och med denna platta jämförts med framgångsrika Royal Southern Brotherhood. Inte alls klockrent, utan något missvisande kan jag tycka. Däremot finns vissa antydningar att den funkigare sidan av Neville Brothers haft en aning inflytande.

Bandet har tagit det något säregna greppet att använda sig av en studio i New Orleans för att spela in sång, gitarrer, bas, blås och rytminstrumenten. Keyboard och trummor har spelats in i en studio i Nashville. Jag har inte hittat någon förklaring till varför.

Ordinarie sångaren CP Love har fått släppa ifrån sig ledsången i fyra spår till gästande Rick Lawson. Personligen föredrar jag CP Loves soulfyllda stämma framför den något mer städade Lawsons. Inte minst i plattans bästa spår, versionen av Luther Allisons Just As I Am, visar Love var skåpet ska stå.

Fo´ Reel har fått till en hygglig debutplatta. Trots att några låtar sticker ut positivt är den ändå en av alla dessa plattor som trängs i mittfåran.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste