JONO MANSON – Silver Moon

jono manson

JONO MANSON
Silver Moon
Egen (49 min)

Detta är Mansons blott tionde album, trots en musikerkarriär som är inne på sitt femte årtionde. Delvis kan det förklaras av att han, främst under 1980- och 90-talet, drev ett antal rockklubbar i New York och mest koncentrerade sig på att matcha fram talangfulla yngre musiker. Ett flertal band och artister som med tiden blev stora tog sina första steg på någon av klubbarna han drev.

På denna hans nya platta hörs tretton låtar, alla från Mansons penna med hjälp av co-writers i några av dem. I huvudsak rör det sig om en singer-songwritertradition, lite rockigare sådan och en tendens åt countryrocken. En del är riktigt bra. Inledningsspåret ”Home again to you” sänder associationer till Eagles och deras version av Jackson Brownes ”Take it easy”. Den bara flyter obehindrat framåt. Titellåten och ”Everything that´s old (again is new)” är två andra favoriter.

Flera namnkunniga gäster medverkar, bland andra Warren Hayes på slidegitarr, Eric Ambel på elgitarr och Joan Osborne på sång. Manson trakterar både akustisk och elektrisk gitarr samt banjo.

På det hela taget en sympatisk bra platta fylld av starka låtar, både melodi- och textmässigt. I två av låtarna avhandlas religiösa spörsmål.

Som sagt, ingen blues men bra i sin genre.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste