JOE RUSI À Tout Le Monde From…

joe rusiJOE RUSI
À Tout Le Monde From…
Big H Records BIGHCD 1703
43 min

Amerikanske sångaren, gitarristen och låtskrivaren Joe Rusi har bott på norska västkusten sedan år 2001. Detta är hans andra fullängdare, inspelad i New Orleans med prominenta musiker, bland andra så finns trummisen Cyril Neville och basisten George Porter Jr i bandet. Båda två legendomspunna efter sina insatser i The Meters.

Detta är en norsk-amerikansk produktion. Norske Arne Skage har producerat och finns även med på slide och kompgitarr. Reidar Larsen gästar som duettpartner till Joe i titelspåret, som går i klassisk New Orleans R & B, med pianosolo klart inspirerat av Dr John. Att kalla det en hyllningslåt till musikstaden New Orleans är inte helt fel.

Det finns även plats för bra southern soul-ballader, där ”Cry” och ”Gone” är två bra exempel.  Att ha med Bobby Charles och Rick Dankos mästerverk ”Small town talk” är vågat och värt en eloge bara det. En av tre coverlåtar.

Rusi har en stark lite oborstad röst och hans gitarrlir är rytmiskt och hans gitarrlicks kilas in bra i låtarna. Hans egna låtar håller också måttet bra. Det är inget sensationellt  som hörs , men ändå en vital platta.

 

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste