Mike Wheeler – Turn up!

mikeweheelerMIKE WHEELER BAND
Turn Up!!
Delmark DE 845
(66 min)

Kollar man Mike Wheelers spelschema har han fullt upp varenda dag i maj och juni. Han verkar mycket het i Chicago för tillfället, och het är även denna CD. SuperMike beskrivs som en skenande kula, kraftfullare än ett lokomotiv och påstås kapabel att hoppa höga byggnader i ett enda skutt. Är detta bluesens Bamse?
Med ett band bestående av Larry Williams på bas plus keyboards och trummor får vi tretton intensiva låtar effektivt producerade av Steve Wagner och Wheeler själv. Nämnas bör effektivt blås på flera låtar.

Tidigare finns en egenproducerad platta från 2003 och ett Delmarkalbum, Self Made Man, från 2012. Fet smaskig gitarr, dito bas samt puttrande orgel dominerar ljudbilden, som naturligtvis också innehåller Mikes sång som andas Albert King. YouTube förmedlar basisten Larry Williams helt otroliga hanterande av basen, som han besvärjer likt en samisk nåjd.

Bland låtarna märks Brand New Cadillac som för tankarna till Leslie West och Mountain, vilket för mig är ett positivt omdöme. A Blind Man Can See är långsam, massor av jordig gitarr. Den som letar kramiga ballader får tji. En energisk bekantskap, kanske lite för överväldigande i sin intensitet.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste