HEATH CULLEN – Springtime In The Heart

HEATH CULLEN
Springtime In The Heart
Five By Nine Recordings 5X9004 (36 min)

Australiensaren Heath Cullens nya platta är producerad av Joe Henry, bland Jeffersonläsarna kanske mest känd som producent för Solomon Burkes sensationella come-backplatta ”Don´t Give Up On Me”. Är Joe Henry inblandad brukar det säkra kvalitet, så även denna gång.
Förutom sången så trakterar Cullen gitarr. Han har dessutom skrivit åtta av de tio låtarna själv, en är skriven ihop med Henry och en har T-Bone Burnett som upphovsman.

Cullen håller sig stilmässigt inom fåran folk, singer-songwriter och en dos av blues. Bluesnumren har klara drag av den bluesstil som kan höras från Tom Waits. Jag gissar att han är en av Cullens inspirationskällor. Jag säger källor, för det är definitivt ingen plankning. Röstmässigt skiljer de sig också väldigt mycket åt.

Det är en ganska tillbakalutad platta med sparsam instrumentering, men ändå full av intensitet. Texterna håller hög kvalitet, vare sig de skildrar vardag eller klimathot. Låtar som The shape of your name”, ”Cowboy truths (For Sam Shepard), ”Things are looking up”, ”The last match” och titellåten får en att se fram emot nästa släpp från Heath Cullen.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste