Fred Chapellier – Electric Fingers

Fred ChapellierFRED CHAPELLIER
Electric Fingers
Dixiefrog records, DFGCD 8731,
(52 min)

Franskfödde gitarristen och sångaren Fred Chapellier är ingen nybörjare och det hörs. Han bildade sitt första bluesband Kashmir redan 1992. Sedan dess har haft lite olika grupper. Han har hämtat mycket inspiration från gitarrister som Albert Collins, Roy Buchanan och Gary Moore. Det gjorde mig väldigt skeptisk till plattan och dessutom fick namnet Electric Fingers mig att tro att här kommer ytterligare en gitarrgnidare.

När väl plattan kommit i spelaren så visade det sig att jag hade fel. Jag tycker att Fred visar upp en stor bredd i sitt sound. Här finns en bra mix mellan blues, soul och någon rocklåt. Det är just i soulspåren som jag finner Fred som allra bäst. Framförallt när han gör Bobby ”Blue” Blands gamla örhängen som Yield Not To Temptation och I Wouldn´t Treat A Dog. Men jag tycker att han med varsam hand hyllar sina gitarrinspiratörer i tre instrumentaler på ett bra sätt.

Skivan omfattar tolv spår och egentligen har jag inte så mycket att klanka på, med sin stora variation kommer den ljuda ofta i bilstereon. Jag konstaterar också att grodätarna faktiskt kan göra riktig bra rootmusik.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste